Du behöver:
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
8 dl havregryn
1 dl kokt kaffe (kallt)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
8 dl havregryn
1 dl kokt kaffe (kallt)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
Mjölkchokladganache:
100 g mjölkchoklad
0.5 dl vispgrädde
Garnering:
1 dl pärlsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke, gärna den till din assistent om du har en sådan. Annars funkar det lika bra med en annan bunke.
Vispa på hög hastighet i assistenten eller med elvisp i ett par minuter, till en kladdig med ändå fast smet. Tag ut 3 msk med smet och lägg åt sidan.
Tryck ut smeten i en klädd (med plastfolie) form med löstagbar kant, 18 cm. Packa väl.
Ställ kakan i frysen i 30 minuter.
Rulla små chokladbollar till dekoration av de 3 msk smet som du sparade.
Chokladganache:
Börja med att hetta upp grädden i en kastrull på medelhög värme.
Tillsätt chokladen och rör om tills all choklad smält. Låt sedan stå och svalna.
Börja med att hetta upp grädden i en kastrull på medelhög värme.
Tillsätt chokladen och rör om tills all choklad smält. Låt sedan stå och svalna.
Garnering:
Tag bort formen och plasten om kakan. Rulla sedan kanten i pärlsocker och lägg på ett serveringsfat.
Bred på ganachen och spritsa sedan på vispad grädde. Toppa med dina små chokladbollar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar