Du behöver:
30 g jäst
2 dl mjölk
7,5 dl vetemjöl
1 ägg
3 g salt
1 msk malen kardemumma
100 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 dl mjölk
7,5 dl vetemjöl
1 ägg
3 g salt
1 msk malen kardemumma
100 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
Fyllning:
1,5 dl farinsocker strö
3 msk kanel
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg till pensling
1,5 dl farinsocker strö
3 msk kanel
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg till pensling
Frosting:
60 g smör (rumsvarmt)
1,75 dl florsocker
150 g färskost
5 g vaniljpulver
60 g smör (rumsvarmt)
1,75 dl florsocker
150 g färskost
5 g vaniljpulver
Gör så här:
Vetedeg
Smula jästen i bunken till din degblandare. Värm mjölken till fingervarmt och
slå över jästen och blanda runt.
Lägg i
resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När
degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Kör
degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig
och fin på ytan.
Lägg ut
degen på ett mjölat bord och täck med bakduk. Låt vila 20-30 minuter. Smörj
sidorna på en ugnssäker form, ca 32 x 22 cm.Täck bottnen med bakplåtspapper.
Utkavling och fyllning
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, gärna i en maskin med vinge.
Kavla ut
degen till en platta, 50 x 30 cm.
Rulla
med lite spänning ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och
lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, det
tar 1,5–2 timmar.
Sätt
ugnen på 180 grader.
Pensla
bullarna med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 25 - 30 minuter, bullarna ska få
en fin gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen och låt svalna en liten stund.
Frosting
Vispa med en elvisp ihop smör, vaniljsocker och färskost. Tillsätt lite i taget
av florsockret och vispa till en luftig frosting.
Bred på
lite frosting på varje bulle och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar