torsdag 4 juli 2019

Brödkakor


Du behöver: 
50 g jäst
6 dl mjölk fingervarm
75 g smör rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl rågmjöl
12–14 dl vetemjöl 


Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken.
Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl
och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock.Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform
eller ett glas.eller ett glas.eller ett glas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar