Den ser inte mycket ut för världen, men den är fantastiskt god.
Och kul att baka speciellt som jag som har hela trädgården full med zuccini!
Och kul att baka speciellt som jag som har hela trädgården full med zuccini!
Du behöver:
125 gram vetemjöl
30 gram kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk espresso nescafe (kan uteslutas)
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1, 25 dl vegetabilisk olja
100 gram strösocker
75 gram ljust muscavadosocker
2 ägg
0,5 dl grädde
200 gram riven zucchini
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Klä en bakform med bakplåtspapper.
Blanda vetemjöl, kakao, bikarbonat, espressopulver, vaniljpulver och salt i en bunke.
Blanda olja, strösocker, muscavadosocker i en bunke.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Tillsätt grädde och riven zucchini och rör om tills allt är blandat.
Blanda i de torra ingredienserna och rör om.
Baka i 20-25 minuter. Prova med en trästicka, när den är torr är de klara.
Låt kakan svalna helt.
Chokladglasyr
400 gram mörk choklad
150 gram socker
150 gram grädde
150 gram smör
Häll socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.
Hacka chokladen i en bunke.
Häll grädde, smör och socker över chokladen och rör om till en slät smet. Låt glasyren svalna till rumstemperatur.
Bred krämen över kakan och strö på strössel om du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar