Du behöver:
150 g smör3 ägg2½ dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 dl mjölk
150 g smör3 ägg2½ dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 dl mjölk
Kolakräm
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
50 g smör, rumstemp
Garnering
ca 1 dl kokos
Ugn 175°
Gör såhär:
Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken och smöret. Bred ut smeten i en form, jag tog en rund springform med bakpapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
Kolakräm:
Koka upp socker, sirap och grädde i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka till ca 120°, det ska bli gångar i kolasmeten när du rör med trägaffel. Ta från värmen. Klicka i smöret och rör till en slät blank kräm.
Koka upp socker, sirap och grädde i en vid tjockbottnad kastrull. Låt koka till ca 120°, det ska bli gångar i kolasmeten när du rör med trägaffel. Ta från värmen. Klicka i smöret och rör till en slät blank kräm.
Häll kolakrämen på kakan. Strö på kokos. Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar