Du behöver:
20 g vetemjöl (2 dl)
40 g strösocker (3 msk)
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
125 g mjölk (1,25 dl)
3 äggulor
3 äggvitor
Gör såhär:
Blanda vetemjöl, strösocker, vanlijsocker
och salt i en skål.
Vispa i mjölk och äggulor.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum med
fasta toppar.
Vänd ned detta i smeten du gjorde i punkt
1 – vänd försiktigt så fluffigheten bevaras!
Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och
smält på låg värme.
Häll ned smeten och jämna till försiktigt.
Stek i några minuter.
Vänd den stora pannkakan och stek på andra
sidan tills den är genomgräddad.
Stjälp upp på en tallrik och dra isär till
små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar.
Lägg till baka i stekpanna med lite smör
och stek vidare i några minuter.
Servera med pudrat florsocker över, lite
sylt och en stor klick vispad grädde. MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar