söndag 1 oktober 2017

Pulled pancake



Du behöver:
20 g vetemjöl (2 dl)
40 g strösocker (3 msk)
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
125 g mjölk (1,25 dl)
3 äggulor
3 äggvitor

Gör såhär:
Blanda vetemjöl, strösocker, vanlijsocker och salt i en skål.
Vispa i mjölk och äggulor.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar.
Vänd ned detta i smeten du gjorde i punkt 1 – vänd försiktigt så fluffigheten bevaras!
Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och smält på låg värme.
Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad.
Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar.
Lägg till baka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.
Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och en stor klick vispad grädde. MUMS!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar