Du behöver:
0 ,5 g saffran (1 påse)
100 g mjölk (1 dl)
180 g vetemjöl (3 dl)
7 g bakpulver (1 1⁄2 tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g salt (1⁄2 tsk)
120 g rumstempererat osaltat smör
180 g strösocker (2 dl)
110 g ägg (2 st - rumstempererade)
60 g rumstempererat osaltat smör
200 g philadelphiaost
360 g florsocker (6 dl)
1 st apelsin
Gör såhär:
Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet. Fyll formarna till knappt 3⁄4 med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt
Frosting: Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockeret och vispa till en fluffig och fin frosting. Riv i apelsinzest och blanda väl. När cupcakes är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar