Du behöver:
ca 30 g mörk choklad
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 - 2 krm pepparmyntsolja
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/4 dl kakao
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl krossade polkagrisar
Till dekoration:
50 g mörk choklad
ca 1/2 dl krossade polkagrisar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°c. Smält chokladen i mikron.
Vispa smör, socker och pepparmyntsolja fluffigt och tillsätt sedan den smälta chokladen. Tillsätt ägget och vispa ihop. Blanda den torra ingredienserna i en skild skål och rör ner dem i smöret. Tillsätt till sist de krossade polkagrisarna och rör om till en slät smet. Klicka ut 8 eller 16 bollar (med hjälp av två skedar eller en glasskopa) på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tänk på att ha mellanrum mellan kakorna, annars flyter dom ihop! Grädda i mitten av ugnen 10 - 12 min. Låt svalna på plåten.
Smält under tiden chokladen i mikron.
Bred ut choklad på halva sidan av kakorna och strö sedan över krossade polkagrisar. Låt chokladen stelna.
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 - 2 krm pepparmyntsolja
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/4 dl kakao
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl krossade polkagrisar
Till dekoration:
50 g mörk choklad
ca 1/2 dl krossade polkagrisar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°c. Smält chokladen i mikron.
Vispa smör, socker och pepparmyntsolja fluffigt och tillsätt sedan den smälta chokladen. Tillsätt ägget och vispa ihop. Blanda den torra ingredienserna i en skild skål och rör ner dem i smöret. Tillsätt till sist de krossade polkagrisarna och rör om till en slät smet. Klicka ut 8 eller 16 bollar (med hjälp av två skedar eller en glasskopa) på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tänk på att ha mellanrum mellan kakorna, annars flyter dom ihop! Grädda i mitten av ugnen 10 - 12 min. Låt svalna på plåten.
Smält under tiden chokladen i mikron.
Bred ut choklad på halva sidan av kakorna och strö sedan över krossade polkagrisar. Låt chokladen stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar