Du behöver:
150 g mandlar
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran à 0,5 g
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör ner äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar