Du behöver:
- 100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl kaksmulor helst från sockerkaka eller chokladkaka
1 dl havregryn
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
- 150 g marsipan färgad grön eller rosa
- 100 g mörk choklad
Gör såhär:
Kör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, kakao, kaksmulor och havregryn och rör till en jämn smet/deg i med pepparkakskryddorna. Rulla till ca. 1,5cm tjocka längder.
Låt stå i kylen en stund för att stelna lite. Kavla ut marsipanen (använd lite florsocker/potatismjöl så den inte fastnar. Rulla in kakrullarna i marsipanen och skär i ca 4cm långa bitar.
Smält chokladen och doppa ändarna i choklad. Låt stelna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar