torsdag 2 oktober 2014

Vanilj och citroncheescake

 
Du behöver:
 
100g smör
½ pkt digestivekex
 
4 dl grädde
1,5 dl socker
500g Philadelphia ost
5 små gelatinblad
1 vaniljstång
2 citroner
gul färg
Gör såhär:

Kör kexen i en matberedare så de krossas, smält smöret och blanda allt. I med det i en 24 cm springform. Ställ i kylen!
Vispa 3,5 dl av grädden sedan i med socker. Lägg gelatinet i blöt. Skär en vaniljstång och gröp ur, lägg i 0,5 dl grädde och värm i micron. Sedan i med 3 blad av det mjuka gelatinet. Pressa citronerna och värm saften i micron. De andra 2 bladen blandar du i citronsaften ihop med lite gul färg. Blanda i Philadelphia osten i grädden. Ta ut 1/3 del av grädd blandningen och lägg i en skål. Vispa i den värmda vaniljgrädden i den stora delen och sen citronen i den andra mindre delen!

Häll vaniljgrädden över botten. Och sist den gula på toppen! Låt stå 4-5 timmar, men gärna över natten! Dela med en varm kniv! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar