Du behöver:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
Gör såhär:
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull, sedan i med chokladen. Rör
ner sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Häll i
en springform 24 cm, som är klädd med bakplåtspapper i botten.
UGN: 175oC 20 min
150 g mini marshmallows
marshmallows
Tag ut kakan ur ugnen och strö över alla marshamallows
och grädda kakan ytterigare en liten stund så att marshmallowsen precis
smälter, de ska inte få färg. Låt kakan svalna lite.
1 burk
kondenserad mjölk kokas till dulce de leche
Börja med
att ta av pappret runt burken. Häll upp vatten i en kastrull så att det täcker
hela burken och lite till. Koka upp och låt koka i 1,5 h. Se till att det hela
tiden finns vatten som täcker hela burken. Låt svalna och färdig att användas..
Bred
kolasåsen över marshmallowstäcket.
Tryffel:
125 g hackad
mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1 dl vispgrädde
125 g hackad mörk choklad
1 dl vispgrädde
Koka upp grädden till tryffeltäcket. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen och vispa tryfflen slät. Bred tryffeln över kolatäcket. Låt kakan svalna i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar