fredag 21 september 2012

Focaccia


 
 Du behöver:
25g (1/2 pkt) färsk jäst
3dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special


Soltorkade tomater, fetaost, oliver, färsk rosmarin

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning


Gör såhär: 
             Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
                  Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
           Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
                    Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
      Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
      Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek,
cirka 30 minuter.
   Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, fyll med soltorkade tomater, fetaost, oliver och torkad rosmarin.
Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar