100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 stora ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk malen kanel
1 dl hackad sötmandel
2 dl strösocker
3 stora ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk malen kanel
1 dl hackad sötmandel
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.Blanda samman de torra ingredienserna (och mandeln). Rör ner dem i äggblandningen och rör tills smeten är slät.
Rulla 3 längder och lägg dem på en plåt. Platta till dem något.Grädda längderna i ca 20 minuter. Ta ur plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakorna stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar