Du behöver:
120g äggvitor uppdelat 2x 60g (ca 4 ägg)
35g socker
150g mandelmjöl ( finns att köpa på Lidl)
150g florsocker
1 paket saffran
Sockerlag:
150g socker + 50g vatten
Fyllning:
175g rumsvarmt smör
0.75dl florsocker
0.5 msk vaniljsocker
1msk kakao
Gör så här:
Sikta florsocker och blanda i mandelmjöl,rör om ordentligt.
Dela upp 120g äggvita i två skålar.60g i varje.Vispa 60g äggvita till ett mjukt skum och tillsätt sedan lite socker i taget lite pö om pö samtidigt du vispar.Det ska bli en tjock maräng.
Koka upp vatten och socker till en sockerlag i en kastrull tills sockerlagen blir 118grader.
När sockerlagen blir 118,häll detta över marängblandningen lite i taget medan du vispar på låg hastighet. Fortsätt tills de svalnat helt och blivit en blank maräng,tar nog 10-15min.
Blanda de återstående 60g äggvita,som inte ska vispas alls med florsocker/mandelblandningen. Rör till en smet och vänd sedan ( melera) försiktigt ner smeten i marängen. Marängen förstörs om du rör för mycket.
Häll i saffranpåsen.Vill du ha lite färg,tillsätt då gulfärg.
Spritsa ut till en femkronas storlek.
Grädda i nederst i ugnen på 160grader ca.12-15min.
Medans dom svalnar kan du göra fyllningen. Sikta florsocker och kakao ner i smöret
och sedan bara röra om tills de blir jämnt.Bre på macronen och lägg dom 2 och 2!
Medans dom svalnar kan du göra fyllningen. Sikta florsocker och kakao ner i smöret
och sedan bara röra om tills de blir jämnt.Bre på macronen och lägg dom 2 och 2!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar