söndag 11 september 2011

Tårtbotten

Den bästa tårtbotten som går att hitta...


Du behöver:
4 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 1/4 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Vispa äggvitorna fasta och vita.Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Äggvitan skall vara så pass fast så man kan vända upp och ned på bunken utan att vitan faller ur.Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa ytterligare 3-4 minuter.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och vaniljsocker som sedan siktas ner, lite i taget i äggblandningen.
Rör ner mjölet mycket försiktigt så att smeten inte förlorar sin volym.
Häll över i en smord form och grädda i ugn 35-40 minuter i ca 175 grader.
Låt den färdiggräddade tårtbotten stå några minuter innan den lossas ur formen.


Detta recept är lagom till en form på ca 22 cm i diameter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar