söndag 10 juli 2011

Mazariner


Du behöver:


Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl mjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
karamellfärg
strössel


Gör såhär:

Blanda allt till degen och kör till en smidig deg i matberedaren, man kan även arbeta ihop den med händerna. Kavla ut degen med mycket mjöl under. Stansa ut cirklar med ett glas och lägg i mazarinformar, du kan även behöva trycka lite med fingrarna för att få det ända upp till kanten. In med dom i kylen så att dom stelnar lite.


Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och så så att smeten binder till sig ägget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.


Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Ta ut dem. och vänd dom upp och ner på en handduk. Så dom blir raka och fina.
Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr, droppa i lite karamellfärg. Glasera kakorna när de kallnat med en sked eller palett, toppa med strössel!


MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar