Ser ut som köpekakor sa min sambo, och smakade som det oxå... är det bra betyg tro?
Här kommer receptet....
Du Behöver:
125 g smör
1 dl grädde
0.5 st citron skal + saft
3 dl socker
1.25 dl sirap
7.5 dl vetemjöl
1 msk ingefära
1 msk bikarbonat
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa grädden fluffig
Riv ner citronskalet fint i smöret och pressa ner saften från citronen och i med sirapen.
Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en annan bunke. Häll sedan i mjölblandningen och smöret i grädden, blanda allt.
Rulla till bollar stora som enkronor i diameter.
Placera bollarna jämnt med ganska stora mellanrum på en plåt, dom flyter ut ganska mycket
In med kakorna i ugnen på 175 grader i 12 minuter
eller tills de fått fin färg och börjat spricka i kanterna.
Kakorna ska kännas lite mjuka i mitten när de kommer ur ugnen,
annars blir de för hårda när de kallnat.
Här kommer receptet....
Du Behöver:
125 g smör
1 dl grädde
0.5 st citron skal + saft
3 dl socker
1.25 dl sirap
7.5 dl vetemjöl
1 msk ingefära
1 msk bikarbonat
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa grädden fluffig
Riv ner citronskalet fint i smöret och pressa ner saften från citronen och i med sirapen.
Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en annan bunke. Häll sedan i mjölblandningen och smöret i grädden, blanda allt.
Rulla till bollar stora som enkronor i diameter.
Placera bollarna jämnt med ganska stora mellanrum på en plåt, dom flyter ut ganska mycket
In med kakorna i ugnen på 175 grader i 12 minuter
eller tills de fått fin färg och börjat spricka i kanterna.
Kakorna ska kännas lite mjuka i mitten när de kommer ur ugnen,
annars blir de för hårda när de kallnat.
Haha.. gillar din kommentar.. tänker likadant som dig.. men han menar det nog positivt..
SvaraRadera