onsdag 2 februari 2011

Sockerkaka med kokosglasyr

Du behöver:

3 ägg

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50g smör
1 dl mjölk

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

saft från en halv citron

en nypa salt


Gör såhär :

Vispa ägg och socker. Smält smöret och i med mjölken. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten.. Häll smeten i den bröade formen.

Grädda ca 30 min i 175 grader.

Vänd upp kakan på en tallrik och låt den svalna något. Lyft försiktigt!


Glasyr:

50 gram smör

0,5 dl socker

1 äggula

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl kokosflingor

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull, rör ner sockret. Ta av sidan lite och i med äggulan, rör så att det inte koagulerar och blir kokta äggbitar i. Rör ihop till en slät kräm. Ringla över sockerkakan och strö över kokos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar