3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl mjölk
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
saft från en halv citron
en nypa salt
Gör såhär :
Vispa ägg och socker. Smält smöret och i med mjölken. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten.. Häll smeten i den bröade formen.
Grädda ca 30 min i 175 grader.
Vänd upp kakan på en tallrik och låt den svalna något. Lyft försiktigt!
Glasyr:
50 gram smör
0,5 dl socker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kokosflingor
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull, rör ner sockret. Ta av sidan lite och i med äggulan, rör så att det inte koagulerar och blir kokta äggbitar i. Rör ihop till en slät kräm. Ringla över sockerkakan och strö över kokos!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar