tisdag 11 januari 2011

Arraksrutor

Du behöver:
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Glasyren:
150 gram smör
400 g florsocker
1 dl kakao
3 msk kallt kaffe
1 msk arraksessens, rom el. punschchokladströssel

Gör såhär:
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda ihop mjölet med kakaon, bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och mjölken och blanda väl med en slickepott för hand. Häll kakan i en bakplåtsform.
20 min i 200 grader
Smält smöret till glasyren i en kastrull, tillsätt alla övriga ingredienser förutom essensen. Låt allt få smälta ihop till en chokladsmet. Droppa i essensen sist av allt. Ställ åt sidan och låt svalna något innan den breds på kakan. Garnera sen med chokladströssel över glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar