PEPPARKAKS CHEESECAKE
Du behöver:
800 g philadelphia ost
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
ca 35 pepparkakor
Glasyr:
100 g philadelphia ost
1 dl florsocker
några pepparkakor som dekoration
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda 25 pepparkakor med smält smär o en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant. Kyl medan fyllningen görs.
2. Rör ihop osten och sockret. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och kryddorna och vispa till en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning
3. Häll i hälften av smeten i formen. Grädda 15-20 minuter eller tills pepparkakan stelnat något. Lägg försiktigt ut 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
4. Låt kakan svalna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
6. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan och dekorera med pepparkakor.
800 g philadelphia ost
2 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
4 ägg
ca 35 pepparkakor
Glasyr:
100 g philadelphia ost
1 dl florsocker
några pepparkakor som dekoration
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda 25 pepparkakor med smält smär o en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant. Kyl medan fyllningen görs.
2. Rör ihop osten och sockret. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och kryddorna och vispa till en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning
3. Häll i hälften av smeten i formen. Grädda 15-20 minuter eller tills pepparkakan stelnat något. Lägg försiktigt ut 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
4. Låt kakan svalna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
6. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan och dekorera med pepparkakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar